BezoekersPrijzenRestaurant
Uw kansUw BedrijfspresentatieUw reclame
SponsorenMediaRoute
EEN DROOM? OF WORDT DIT IDEE WERKELIJK TEN UITVOER GEBRACHT?

toekomstdroom-miniatuurwereld-nederland-restauranr
toekomstdroom-miniatuurwereld-nederland

Vanaf onze jeugd zijn wij al bezig met het bouwen van modeltreinbanen. Sinds jaren is daar de (digitale) aansturing bij gekomen.
Op beurzen in Nederland tonen wij met enige regelmaat onze banen en dan worden wij blij als kinderen op hun knietjes overenthousiast kijken naar al het moois op de baan. Met hun hoofd zitten zij dan bijna in de baan om te kijken waar de treinen naar toe gaan en waar zij vandaan komen.  Maar uiteraard zijn wij ook blij met de volwassenen die met ons de dialoog aangaan.
Naar aanleiding van onze vele bezoeken aan de ultra grote modelbaan in Hamburg Duitsland, Miniatur Wunderland, hebben wij het plan opgevat om een soortgelijke opzet in of rond Apeldoorn te gaan bouwen. In Hamburg komen jaarlijks bijna anderhalf miljoen betalende bezoekers. Kijk eens hoe het eruit ziet door op de volgende link te klikken Miniatur Wunderland MultiMedia.
Wij hebben een compleet bedrijfsplan gemaakt en een haalbaarheidsstudie laten uitvoeren. Het ziet er prima uit.
Alleen aan een ding ontbreekt het nog. De financiën.

Hier een stukje uit ons bedrijfsplan.

Op een vloeroppervlak van 7.000 m2 wordt een indoor miniatuur wereld gerealiseerd van 2.000 m2 in een schaal van 1:87 (schaal H0). Bezoekers uit binnen en buitenland worden meegenomen op een reis door Europa in een driedimensionale wereld waar treinen, (vracht) auto’s, trams en zelfs fietsers rijden en waar landschappen en steden natuurgetrouw zijn nagebouwd. Zij worden direct gepakt door de uitstraling van het in hoge kwaliteit gebouwde geheel. Hulpmiddelen zoals indirecte verlichting dragen bij aan deze beleving.