BezoekersPrijzenRestaurant
Uw kansUw BedrijfspresentatieUw reclame
SponsorenMediaRoute
Bezoekers zullen bij ons van het begin van hun bezoek tot dat zij bij ons vertrekken een plezierig gevoel hebben. De entreeprijs zal schappelijk zijn, parkeren gratis. De prijzen in het restaurant zullen betaalbaar zijn. Liever twee kopjes koffie met minder marge, dan een kop met veel marge.

Onze gastvrije medewerkers ontvangen de bezoekers in een prettige sfeer. Zij staan open voor communicatie met de bezoekers. Om de sfeer consequent uit te dragen wordt er sterk gelet op de uitstraling van de medewerkers. Zowel bij de receptie, het restaurant, de modelspoorbaan en het controlecentrum is de medewerker gekleed in een passende outfit. Deze algemene sfeer wordt ook buiten de modelwereld doorgevoerd in het restaurant en de winkel.

In het eerste jaar dat we open zijn zullen er al meer dan 100.000 bezoekers komen. Dit baseren wij op de bezoekersaantallen van MiniWorld Rotterdam met 85.000 bezoekers en het Spoorwegmuseum Utrecht met 458.000 bezoekers.

Na het vierde jaar denken we 400.000 bezoekers uit binnen en buitenland binnen te krijgen. Ten opzichte van vele andere attractieparken in Nederland die slechts een deel van het jaar zijn geopend zijn wij het gehele jaar open. Onze bezoekers komen niet alleen uit Nederland. Duitsland zal een belangrijk deel van onze bezoekers leveren. Een groot deel van ons marketing budget zal aan Duitsland worden besteed.