BezoekersPrijzenRestaurant
Uw kansUw BedrijfspresentatieUw reclame
SponsorenMediaRoute
Een ondernemer moet kansen zien, en kansen pakken.

Wij hebben een plan ontwikkeld om binnen een jaar een indoor attractie te openen.
We praten hier over een droomwereld waar het publiek zich een heerlijk dagje kan vergapen.

Wij noemen het:            Miniatuurwereld Nederland

Deze attractie bestaat uit een miniatuurwereld in een schaal van 1:87, H0 voor de kenners.
Hij creëert een driedimensionale beleving die de werkelijkheid zoveel mogelijk benadert.
De bezoekers worden meegenomen op een reis per modeltrein door Europa. Andere werelddelen komen later aanbod. Het startpunt bevindt zich in Nederland. Via Duitsland rijdt de trein vervolgens naar de Alpenlanden.

Hier rijden naast de vele treinen ook vele andere soorten van transport, zelfs fietsers.
Naast dit rollend materieel zullen er een hoop andere acties zijn op de baan, denk hierbij aan bewegende bruggen, fabrieken en dergelijke. Veel van deze gebeurtenissen kunnen door het publiek zelf worden aangestuurd. Niet alleen het visuele aspect wordt geprikkeld. Ook andere zintuigen worden gestimuleerd, denk aan gehoor, reuk en gevoel.

Wat voor aantallen bezoekers verwachten wij?
In Nederland is een soortgelijke baan aanwezig in Rotterdam (hoofdzakelijk over Rotterdam).
Deze trekt 85.000 bezoekers per jaar. Hun totale oppervlakte is 535 m2 en kan niet veel verder groeien. Wij gaan open bij een gerealiseerd baanoppervlak van 325 m2 en bouwen door tot minstens 2.000 m2 (afhankelijk van de locatie).
In Hamburg staat de grootste miniatuurbaan van de wereld, Miniatur Wunderland. Hun baanoppervlak is nu 1.450 m2 op een totaal oppervlak van 6.400 m2. Zij hebben 1,3 miljoen bezoekers per jaar. Kijk eens op www.miniatur-wunderland.de. U zult versteld staan wat u daar allemaal ziet.
In het eerste jaar dat we open zijn zullen er al meer dan honderdduizend bezoekers op af komen. Dit baseren wij op de bezoekersaantallen van Rotterdam en bv het Spoorweg- museum Utrecht met 458.000 bezoekers. Na het vierde jaar denken we ruim 400.000 bezoekers uit binnen en buitenland binnen te krijgen.

U kunt investeerder worden in dit prachtige plan, maar sponsoren zijn ook welkom. Als sponsor wordt uw naam ergens duidelijk in ons pand weergegeven.